Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Slekt

Gruppeleder

Gunnar Rundtom

Tlf: 907 59 036

E-post: grundtom@bbnett.no

Koordinering kilderegistrering

E-post: kildereg@gausdalhistorielag.no

Lenker

Status kirkebokregistrering

Standard 4G

Papirutgaver av kirkebøker

Slektsgruppa tar imot forespørslene om hjelp til slektsforskning som blir sendt inn til historielaget. Både fra inn- og utland. Enten ved å svare på forespørslene selv eller sende de videre til andre slektsforskere i bygda som kan hjelpe. Gruppa kan også støtte de andre gruppene i laget, f. eks. boknemnda med slektsinnspill til bøker osv.

Den første mandag i hver måned (unntatt helligdager og noen sommermåneder) er det også slekt og fotomøte i historielagets lokaler i Ø.G. Prestegard. Her kan alle som er interessert i slekt komme innom for en prat. Det er ingen fast agenda på møtene. Tanken er at folk kan forske på det de vil og benytte seg av biblioteket, kildene og diskutere med de andre deltakerne på møtet. Møtene er åpne for alle, både nybegynnere i slektsforskning og de mer drevne. 

Historielaget har også registrert en del kilder. Arbeidet med kilderegistrering begynte for alvor først på 1990- tallet. Da ble 12 kirkebøker helt eller delvis transkribrert. Arbeidet duppet så av og lå mer eller mindre brakk fram til 2006. Da ble arbeidet tatt opp igjen og nå i 2020 er fortsatt arbeidet pågående. De har møter hver torsdags kveld, er du interessert i å være med på dette eller bare komme innom og se og snakke så er du velkommen til å stikke innom. Det er kirkebøkene som det har vært jobbet mest med. De ferdig registrerte kirkebøkene blir sendt til digitalarkivet der de legges ut søkbare. Om noen heller vil ha de i papirformat så er også det mulig. Til venstre ligger link til status kirkebokregistrering, der finner man oversikt over kirkebøkene som er under arbeid eller ferdig registrert. 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn