Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Temahefte nr. 8 i salg

Temahefte nr. 8 i salg

Gausdal Historielag kom på slutten av 2011 ut med sitt 8. temahefte. Heftet som har fått tittelen «Fra vugge till grav», er en samling dikt fra gårdbrukeren, politikeren, håndverkeren, debattanten og dikteren Bjørn Kleivens hånd. En uredd skribent med snert og hint, men som samtidig kan være var og lun i sin diktning.  

Bjørn Kleiven er født og oppvokst på den bratte garden Kleiven høyt oppe i solsida i Øver-Svatsum. Den allsidige karen med både håndlag og fornuft, tanker og engasjement har aldri vært redd for å ytre sin mening - for noen til lyst og for andre til dyst. Inspirasjon til diktene har han hentet i sitt daglige virke og nærmiljø. Det har ikke hindret ham i å dele dype tanker med sine lesere. Han er ikke redd for å gi sine sambygdinger en påminnelse, men heller ikke å gi av sitt eget indre. «Frå den augneblinken du tok boka i handa, har du starta på ferda inn i Kleiven sitt diktarunivers. No er det ingen veg attende, med mindre du avgjer å legge boka frå deg ulesen», kan vi lese i forordet. Anmelderen valgte å ikke legge boka fra seg ulest, og det ble som det sto i forordet; og det VAR virkelig «ingen veg attende». Diktsamlingen er prydet med fine tegninger av Marthe Stine Fyksen og den er redigert av historielagets utrettelige bokgeneral Ivar B. Blekastad. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn