Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

St.Hans feiring i Ulsrud gardsmuseum

St.Hans feiring i Ulsrud gardsmuseum

Det ble en fin St.Hans-feiring, der over 100 frammøtte koste seg i finværet i Ulsrud. Testator Asbjørn Ulsrud ville ha vært 90 år denne dagen. Restaurert tak og låveamfi var fullført til anledningen. Med flagget til topps, dramatisering av Hans Aanruds ”En Odelsbonde”, fotoutstilling, grillmat og kaffe, ble dette en kveld 90-års jubilanten verdig.  

Foruten amfi i det store låvegulvet, var det lagt skifertak på hovedbygningen til dagen. I en fullsatt teatersal fikk vi se ”En odelsbonde” av Hans Aanrud. Som odelsgutten på Evenstad spilte Sunniva Rognlien hovedrollen. Dramatiseringen var instruert av Anne Kleiven. Fremføringen vil vi anta overgikk også hennes forventninger, der grautbolle og tallerkener gikk i gulvet så graut og potteskår gikk veggimellom. Leder i historielaget og Ulsrudutvalget, Birgit Kraabøl, bandt det hele sammen. Etterpå var det åpne hus. I låvegalleriet hadde Alf Sanden en flott salgsutstilling av bilder med motiv fra både fjern og nær. Kari Avlund var, tradisjonen tro, ”føderådskone” i føderådsbygningen – en oppvisning alle burde få med seg. Det ble servert grillmat og kaffe med kringle og stemningen var på topp i de lune og idylliske omgivelsene på tunet i Ulsrud.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn