Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Ny bok i serien Gausdalsminner lagt ut for salg

7. september 2011

Ny bok i serien Gausdalsminner lagt ut for salg

Gausdalsminner nr. 14 ble, etter 2 års arbeid, lansert på Gausdalsdagen. Boka er på nær 100 sider og inneholder over 20 artikler og mange interessante bilder. Nytt i denne utgaven er at de fleste bildene er trykt i farger. Boka koster kr. 200 og blir å få kjøpt i butikker og bokandel. Den kan også bestilles direkte fra lagets hjemmeside under "Salgsartikler" eller på lagets faste månedlige slekt- og fotomøter (se møtekalender).  

Redaktør for boka er i år som mange år tidligere, Ivar B. Blekastad. Boka er produsert i samme form og farge som resten av serien, og finner slik sett, lett sin plass i bokhylla. Boka er denne gangen produsert lokalt av firmaet IGT. Historielaget vil få rette en stor takk til Jon Thorsrud for mangeårig følge og uunnværlig hjelp og bistand ved de mange tidligere bokutgivelsene fra historielaget! Boka har et variert og spennende innhold. De fleste artiklene handler om gausdøler i ulike situasjoner. Det fortelles bl.a. om gausdøler i Napoleonskrigen, gausdøler på verdens hav, gausdøler som gjorde karriere i Finnmark, gausdalsfamilien Hessenget som skaffet seg egen gård ikke langt fra Kirkenes, om en gausdøl i skisporet, og ikke minst om de forente gausdøler – etter at gausdølene ble skilt i 1879, har vestringer og østringer igjen levd under samme kommuneadministrasjon i nesten 50 år. Kvinnesaksforkjemperen Eilisif Wessel som var født og døpt i Gausdal, har også fått sin plass mellom permene til Gausdalminner nr. 14. Skaff deg boka og les mer om disse spennende menneskene. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn