Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kommunale kulturminneplaner for Gausdal, Sør-Fron og Nord-Fron i støpeskjeen. Møte på Dalseter Høyfjellshotell 13. mars.

Kommunale kulturminneplaner for Gausdal, Sør-Fron og Nord-Fron i støpeskjeen. Møte på Dalseter Høyfjellshotell 13. mars.

Arkeolog Hildegunn Maria Haanes Ruset inviterer historielagsfolk og andre kulturminneinteresserte personer til et møte på Dalseter Høyfjellshotell torsdag 13. mars kl. 18.30. Haanes Ruset er engasjert for å sette i gang arbeidet med å utarbeide kommunale kulturminneplaner for kommunene Gausdal, Sør-Fron og Nord-Fron. Hun ønsker å dra inn lokale ressurspersoner med kunnskap om kulturminner for registrering, vurdering og utvelgelse. Interesserte bør møte opp på dette møtet!  

Arkeolog Hildegunn Maria Haanes Ruset er for tiden ansatt av Sør-Fron, Gausdal og Nord-Fron kommuner for å sette igang arbeidet med å lage kommunale kulturminneplaner i de tre kommunene. Dette er arbeid som gjøres ved hjelp av midler fra kommunene selv og fra Riksantikvaren. Hovedmålet med arbeidet er å få en god oversikt over kulturminnene i kommunene og å gjøre prioriteringer i forhold til hvilke kulturminner det skal satses på for utvikling og formidling. I dette arbeidet er det viktig at innbyggerne i kommunene er med på å registrere, verdivurdere og gjøre utvalgt av kulturminner. I den sammenheng inviteres det til et åpent møte for alle interesserte på Dalseter Høyfjellshotell torsdag 13.mars klokka 18.30. På dette møtet ønsker hun å informere om oppstart av kulturminneplanarbeidet og fortelle hva folk kan bidra med og få være med på. Satsningområdet i år (arbeidet fortsetter neste år) er det store elgtrekket som går gjennom de tre kommunene via Gausdal, Espedalen og Murudalen. På møtet skal Espen Finstad fra Oppland Fylkeskommune snakke om fangstkultur og Haanes Ruset skal fortelle om kommunale kulturminneplaner. Hun har i en tid planlagt å kontakte ressursene som finnes på kulturminner i disse tre kommunene, som i stor grad er medlemmer i historielagene! Hun etterlyser korte innlegg på møtet. Historielagene sitter på stor kunnskap om mange spennende tema som oppmøtte på møtet kan ha stor glede av å høre om! En personlig vinkling hadde vært positivt: hvorfor er "du" interessert i kulturminner? Hvilke opplevelser har "du" hatt med arbeid med kulturminner i "din" hjemkommune? Haanes Ruset håper at så mange som mulig fra historielagene vil komme på møtet. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn