Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Ingeborg Sletten-Fosstvedt-Temakveld på Vonheim

25. august 2016Ingeborg Sletten-Fosstvedt

Ingeborg Sletten-Fosstvedt, barnebarn til Christofer Bruun, gjorde en stor innsats under krigen med å hjelpe folk å flykte til Sverige. Dette arbeidet startet hun med i krigens første dager med å hjelpe engelske soldater å rømme fra Follebu til Sverige. Ho regnes som den som "åpnet" en  fluktrute til Sverige som ble mye brukt.

Denne historien har Hans Olav Haugen studert, og tilrettelagt et interessant fordrag basert på hennes dagboknotater og ved å snakke med folk .

Gausdal Historielag og Vonheims Venner inviterer til Vonheim i Follebu den 4.september kl 18.00 for å høre om denne hendelsen.

Vel møtt!

Senere var ho sentral med å hjelpe mange norske jøder og andre med å flykte til Sverige. Dette ble ho hedret for i Israel i 1967. I Norge stiller ho i en lang rekke av kvinner som ikke har fått noen annerkjennelse og heder for sin krigsinnsats. På bildet ser vi henne ved siden av sin mann under en sermoni i Israel i 1967. I 1944 måtte ho selv flykte. Les mer om hennes innsats for jødiske flykninger på http://db.yadvashem.orgDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn