Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hans Aanrud 150 år - gjetergutten fra Auggeldalen som ble en kjær internasjonal forfatter.

Hans Aanrud 150 år - gjetergutten fra Auggeldalen som ble en kjær internasjonal forfatter.

Gausdal vil i 2013 hedre den største forfatteren som bygda har fostret. Hans Aanrud var konfirmanten som reiste ut og gikk til topps i det litterære Norge, hans bøker ble lest i flere land.  

Hans Aanrud vokste opp i Ånrud i Auggedalen. Herfra dro han som 13-åring ut for å gå på skole. Han begynte på universitetet og endte som forfatter, litteratur- og teaterkritiker. Han var teaterdirektør i Bergen for ett år. Som 60-åring fikk han kunstnerlønn. Hans vokste opp med den gamle fortellerkunsten, dialekten fulgte ham hele veien. Nordmennene omfavnet fortellingene hans i en tid da nasjonens identitet skulle bygges. Alle kjenner Sidsel Sidserk, Sølve Solfeng og En odelbonde. Aanrud ble den korte fortellingens mester og en pioner som hjemstedsdikter. Gausdal Historielag har tatt initiativ til markering av Aanruds 150-års jubileum. Vi ønsker å få han fram igjen i lyset og er stolte av det han har gitt oss. Les mer om forfatterskap og jubileumsprogram på www.aanrud.noDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn