Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gausdal Historielag feirer Hans Aanrud med rykende fersk bok og Aanrud-arrangement i Ulsrud Gardsmuseum fredag 6. september

4. september 2013

Gausdal Historielag feirer Hans Aanrud med rykende fersk bok og Aanrud-arrangement i Ulsrud Gardsmuseum fredag 6. september

Gausdals egen forfatter fremfor noen, Hans Aanrud, feires i år på mange vis. Det er i år 150 år siden han ble født på Aanrud i Auggedalen. Historielaget gir ut bok om Aanruds liv og forfatterskap i disse dager og fredag 6. september kl. 18.00 er det stort Aanrud-arrangement i Ulsrud Gardsmuseum med dramatisering og avduking av minnestein over gausdalsforfatteren (se www.aanrud.no/). Boka blir å få kjøpt under arrangementet og på Gausdalsdagen lørdag 7. september. Den blir også lagt ut for salg i lokale butikker og hos bokhandlere på Lillehammer. Den kan dessuten bestilles direkte fra historielagets hjemmeside.  

Med denne boka om Hans Aanrud vil Gausdal Historielag hedre den største dikteren som bygda har fostret. Den handler ikke bare om en betydelig mann i Gausdals kulturhistorie. Hans Aanrud gav viktige bidrag til å utvikle norsk litteratur, og har derfor hatt en tydelig plass også i landets litteratur- og teaterhistorie. Mellom disse permene møter du Aanruds slekt og familie og blir kjent med hans veg mot toppen i norsk litteratur- og teaterverden. Du får vite at hans fortellinger og komedier utkom i flere land, at han var stor også utenlands. Litterater gir sine synspunkter på- og tolkninger av Aanrud-verker, hans bruk av dialekt blir gjennomgått, hans liv blir belyst og vurdert. Kort sagt, som leser vil du oppdage en dikter du kanskje bare kjente navnet på. Hans Aanrud er langt mer enn de mest kjente fortellingene som En odelsbonde, Sidsel Sidserk og Sølve Solfeng. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn