Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gausdal Historielag æret gausdalsforfatteren Hans Aanrud med minnestein og jubileumsarrangement i Ulsrud Gardsmuseum

Gausdal Historielag æret gausdalsforfatteren Hans Aanrud med minnestein og jubileumsarrangement i Ulsrud Gardsmuseum

Fredag kveld hadde nær 80 personer funnet veien til Aanrud-kvelden i Ulsrud Gardsmuseum. Det ble foretatt avduking av minnestein over Hans Aanrud og lun og fin underholdning ble fremført i amfiet i låven. I galleriet var det stor Aanrud-utstilling. 

En litt grå, men tørr og temperert kveld åpnet med at statssekretær i Kulturdepartementet, Kjersti Stenseng og Gausdals egen Aanrudkjenner, Anne Kleiven, talte og foretok en høytidlig avduking av en minnestein over forfatteren Hans Aanrud. For uten forfatterens navn og årstall, har minnesteinen inskripsjonen «-såg det store i det små». Inskripsjonen er i bronsje og er velvillig utført av Lillehammer Begravelsesbyrå a/s. Etter høytidligheten var det duket for underholdning i låveamfiet. Trond Klaape og Inge Gjevre fremførte ord og toner lunt og stemningsfylt, og skapte en magisk stemning i salen. Klaape fremførte sine egne tekster og utdrag fra Aanruds noveller; «En Odelsbonde» og «Sidsel Sidserk», på en poetisk måte som frembrakte så vel smil som tårer blant publikum. Klaapes fremføring var fint samstemt av Gjevres vare tonefølge. Etter underholdningen kunne publikum se en utstilling av Aanruds bokutgivelser og gjenstander knyttet til forfatteren. For uten en komplett samling av Aanruds bøker i 1. utgave, var det en gedigen samling av forsider av hans bøker som kom ut i andre land, elevarbeider om Aanrud, en gammel fjøsdør fra Aanrudsætra med mange inskripsjoner, bl.a. av Hans Aanrud. Foto og tegning av forfatteren og to spesielle stoler som har tilhørt forfatteren er gitt som gave til museet. Else Marie Sletten f. Lillelien og opprinnelig fra Svatsum, forærte Hans Aanruds samlede verker til museet. Etterpå var det kaffe og kaker til deltakerne. Historielaget takker for deltakelse og bidrag for å hedre og minnes Hans Aanrud og hans forfatterskap.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn