Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Foto

Gruppeleder

Tor Korsvold

Tlf: 924 62 722

E-post: korsvold@bbnett.no

Linker

Digitalt museum

Fotoinnsamling

En smakebit fra samlingen

I 1979 startet historielaget opp igjen etter noen år i dvale. Registrering av fotografier var da en av oppgavene som var prioritert og jobbet med. I perioden 1964-1976 var Eivind Larsen prest i Østre Gausdal. I den perioden samlet han inn flere fotografier i bygda. På 1980-tallet ble disse fotografiene registrert og kopiert av historielaget. Denne samlingen på over 500 bilder henger nå i Østre Gausdal Prestegård.

I oppstarten ble bildene registrert av Maihaugen, men etter hvert tok historielaget selv over registreringen. Takket være Tor Korsvold, som mangeårig fotoansvarlig, kan historielaget registrere nye bilder inn i samlingen hvert år. Samlingen teller nå nærmere ?? fotografier. Bildene i samlingen brukes til historielagets utgivelser og arrangementer. Det er også besluttet at fotografiene skal legges ut på digitalt museum. Ved å klikke på linken "Digitalt museum" til venstre kommer man til historielagets bilder som er lagt ut. 

Bildene som ikke er kommet ut på digitalt museum ligger i historielagets lokaler i Ø.G. Prestegård. Om noen er interesserte i å se igjennom disse bes de ta kontakt med fotogruppa eller ta seg en tur på slekt og fotomøtene som avholdes første mandag i hver måned. 

Gausdal Historielag vil gjerne ha flere fotografier til samlingen. Har du noen bilder som du kunne tenke deg å dele med oss? Ta kontakt med fotogruppa. Du kan også trykke på linken "Fotoinnsamling" til venstre. Da kommer man til et skjema som både kan brukes til å sende en henvendelse om at man har bilder og til å sende inn et bilde. Kunne du tenke deg å være med på jobben med scanning og registrering av bilder så kan du også kontakte fotogruppa.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn