Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Amerikabrev

Amerikabrev

I sitt første brev beskrev Randi avreisen hjemmefra, en kald marsmorgen i 1889. Det siste brevet forteller om norske juleforberedelser i Wisconsin, nesten syv år senere. Hvem var denne kvinnen? Hvorfor valgte hun nettopp å utvandre? Hva og hvem reiste hun fra? Reiste hun noen gang tilbake til Norge?

Historien om husmannsdatteren Randi Pedersdatter Holtseteren fra Østre Gausdal begynte med Randis brevserie bestående av elleve brev. Gjennom et omfattende forskningsarbeid har Linda Stewart klart å pusle sammen Randis liv fra vugge til grav. Randis historie ble i 2017 publisert i boken "Amerikabrev".

I sitt foredrag vil forfatteren fortelle om hvorfor og hvordan boken om Randi ble til. Vi vil også få innblikk i livet og emigrasjonen til denne kvinnen, med smakebiter fra Randis egne funderinger og betraktninger. Randis historie er representativ for svært mange av de 900 000 som forlot Norge i jakten på et bedre liv, og fungerer derfor også som fortellingen om den største folkevandringen fra Norge noensinne.Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn