Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Abraham Pihl – Prest, prost og tusenkunstner

Abraham Pihl – Prest, prost og tusenkunstner

Dette er tittelen på biografien om Abraham Pihl, som var prest i Vang på Hedmarken. Som tittelen sier var Pihl en allsidig kar med interesser og evner langt utover sin prestegjerning. Kanskje hadde han med seg noen av disse egenskapene fra Gausdal..? 

Abraham Pihl var født i Østre Gausdal Prestegard 1756. Han var sønn av Marte Christine Flinthaug og gausdalspresten, og den store prestegardsbygningens byggherre, Andreas Pihl. Som voksen var han kanskje mer astronom, instrumentmaker, orgelbygger, arkitekt og jordbruker enn prest og prost. I alle fall skriver Imerslund: ” Ja, i det han har skrevet er det vanskelig å finne utslag av gudstro eller religiøst engasjement over hodet” Boken som er skrevet av Knut Imerslund, tidligere 1. amanuensis ved Høgskolen i Hedmark, er gitt ut i forbindelse med Vang kirkes 200-årsjubileum. Den kan bestilles fra Oplandske Bokforlag, postboks 53, N-2330 Valset. Boken er ennå ikke lagt ut på forlagets hjemmesider, men bruk gjerne deres hjemmesider for bestilling på www.obforlag.no/. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn